Laneway Mod House

Vancouver
Laneway House

This clever and contemporary design for a laneway house makes use of every nook and cranny. The compact two-storey house includes two bedrooms, an open loft / office space, a roof deck with mountain views, two green roofs, and a wonderfully human scale.

Read More

The clients, film industry professionals with a background in furniture design, wanted something modest and affordable which addressed their love of the mid-century modern style. As such, we blended a bright retro-inspired colour palette with contemporary and durable materials for a beautifully articulated exterior. Hints of well-protected warm woods punctuate the entrance and carry through to the interior where carefully selected furnishings are showcased.

The Laneway Mod House was one of the first laneway houses to be permitted by the City of Vancouver. In collaborating with the City, we were able to locate the laneway house outside of the standard footprint to preserve two mature trees in the backyard and improve views and sightlines for the laneway house and neighbours. The floor plan takes advantage of several area exemptions to achieve a floor area which exceeds the standard 750SF allowance, and maintains a scale appropriate for the lane by excluding a parking garage.

Read More

This clever and contemporary design for a laneway house makes use of every nook and cranny. The compact two-storey house includes two bedrooms, an open loft / office space, a roof deck with mountain views, two green roofs, and a wonderfully human scale.

The clients, film industry professionals with a background in furniture design, wanted something modest and affordable which addressed their love of the mid-century modern style. As such, we blended a bright retro-inspired colour palette with contemporary and durable materials for a beautifully articulated exterior. Hints of well-protected warm woods punctuate the entrance and carry through to the interior where carefully selected furnishings are showcased.

The Laneway Mod House was one of the first laneway houses to be permitted by the City of Vancouver. In collaborating with the City, we were able to locate the laneway house outside of the standard footprint to preserve two mature trees in the backyard and improve views and sightlines for the laneway house and neighbours. The floor plan takes advantage of several area exemptions to achieve a floor area which exceeds the standard 750SF allowance, and maintains a scale appropriate for the lane by excluding a parking garage.

Sustainable • Evocative • Efficient • Distinct

604.566.9808
info@oneseed.ca

ONE SEED Architecture + Interiors
611-525 Seymour St.
Vancouver, BC, V6B 3H7

Custom Designs based in Vancouver and Victoria

Pin It on Pinterest

Share This